Založ si blog

Agentúra Bloomberg alebo o tom, ako sa vyrába vojna

Ste vrchný veliteľ ukrajinských ozbrojených síl. Na stole vám pristane depeša „highly confidential“. Obsahuje krátku správu zo spravodajskej agentúry: „Rusko zaútočilo na Ukrajinu„. Minútu na to Vám volá americký konzul, že „prišiel čas“, „treba urýchlene konať, nepriateľ zahájil ofenzívu, je to informácia z dôveryhodného zdroja“.

Ako veliteľ ste postavený pred dve možnosti – buď si dáte správu overiť tretími stranami, alebo vydáte príkaz zahájiť paľbu na pozície nepriateľa.

Ako sa rozhodnete? Času je málo. Informácie máte. Nadriadení tlačia. Nemôžete si dovoliť váhať a vyčkávať. Máte v rukách osud celého národa.

Ak budete prešľapovať na mieste a váhať, tak Vám o 20 minút pristane na stole ďalšia depeša, kde bude uvedené, že agentúra správu „dementovala“ a k žiadnemu útoku na Ukrajinu nedošlo. Vy si môžete utrieť pot z čela a gratulovať si, že ste sa správali ako „zbabelý“ generál a nenariadili okamžitý povel k protiútoku.

Ak by ste ale nezaváhali a rozhodli sa brániť svoju vlasť…

 

Uvedomuje si vôbec niekto, ako blízko bolo vypuknutie vojny a kto by za ňu bol zodpovedný?

Yanis Varoufakis: high-tech korupcia v EÚ

26.01.2023

Pred pár dňami uverejnilo hnutie Diem25 krátke video s Yanisom Varoufakisom, v ktorom sa vyjadruje k tzv. „high-tech“ korupcii, ktorej sa dopúšťajú najbohatšie štáty v EÚ. Varoufakis vyvracia bežnú predstavu o tom, že juh Európy tvoria skorumpované a lenivé štáty (tzv. PIGS: Portugalsko, Taliansko, Grécko a Španielsko), zatiaľ čo sever Európy tvoria [...]

Invázia Ruska na Ukrajinu – ľavicová perspektíva

27.02.2022

Vážení spoluobčania, priatelia a známi, dovoľte mi, aby som sa vyjadril k udalostiam posledných dní na Ukrajine. Už od prvého dňa útoku Ruskej federácie za pomoci Bieloruska na Ukrajinu som zhrozený a nerozumiem, prečo sa medzi sebou zabíjajú dva národy, o ktorých by sa donedávna dalo povedať, že boli bratské, a ktoré majú veľmi podobnú reč. Od prvého dňa tento [...]

Polícia SR v službách americkej propagandy

05.02.2022

Príspevok na facebookovej stránky Hoaxy a podvody – Polícia SR zo dňa 3. 2. 2022 prerazil ďalšie argumentačné dno, ktoré som si nikdy nemyslel, že sa dá preraziť. V skratke napísali: ak používate FB, tak podporujete USA. S ironickým dovetkom, že všetci ľudia, ktorí nesúhlasia s politikou USA by sa mali odpojiť od facebooku. Ak používam niečo americké, tak podľa nich [...]

Russia Lenin Death Anniversary

Ruskí komunisti zúria. Tvrdia, že Putinov obľúbený filozof bol silný zástanca fašizmu

28.04.2024 17:00

Komunisti žiadajú prokuratúru, aby posúdila tvorbu filozofa Ivana Iľjina. Riaditeľ školy, ktorú po ňom pomenovali, vidí v pozadí sprisahanie Západu.

spišiak

Ďalšia nehoda politika, Spišiak narazil do plota: Oslepilo ma slnko, vysypali sa na mňa papieriky

28.04.2024 16:54

Poslanec Progresívneho Slovenska Jaroslav Spišiak mal dopravnú nehodu, narazil do plota.

Titanic - fotografia ľadovca

Hodinky najbohatšieho muža na Titaniku sa predali za viac ako milión libier

28.04.2024 16:28

Zlaté vreckové hodinky, ktoré patrili najbohatšiemu cestujúcemu na palube Titaniku, sa predali za takmer 1,2 milióna libier.

fico, šimečka

Prieskum: Smer vedie, ale PS a Hlas sú blízko. V parlamente by boli aj SNS a Republika

28.04.2024 14:45

Najvyššie preferencie v apríli má strana Smer, ktorá by získala 21,1 percenta hlasov. V parlamente by bolo podľa prieskumu Focusu 7 strán.

pezincan

Ak sa vám páčia moje názory a stotožňujete sa s nimi, môžete ma sledovať aj na stránke www.facebook.com/EMikletic

Štatistiky blogu

Počet článkov: 12
Celková čítanosť: 33383x
Priemerná čítanosť článkov: 2782x

Autor blogu

Kategórie