Založ si blog

Pro-vakcinačná kampaň dostáva ďalší tvrdý úder z vlastných radov

S otvorenými ústami som včera sledoval správy a komentáre na STV, venované problematike protilátok.

Priznám sa vám, že sa mi vôbec nepáči, ako sa z ministra zdravotníctva Lengvarského stal lžiminister v momente, keď kategoricky vylúčil možnosť povinného očkovania. To, čo minister označil ešte cez leto za „dezinformáciu antivaxerov“ sa na jeseň však stalo reálnou možnosťou. Taktiež sa mi nepáči, ako sa z prezidentky SR Čaputovej stala lžiprezidentka v momente, keď sa postavila pred celý národ a klamala, že vakcína je sloboda a že Slovensko je na tretiu vlnu pripravené lepšie ako na tú druhú.

Do tejto elitnej výberovej skupiny klamárov sa včera pridal aj lžipremiér Heger. Pamätáte sa, ako na jednej tlačovke habkal o protilátkach ako protilátkach, ktoré sú protilátkami, pretože majú proti-látky a tie „bojujú proti vírusu“? Pre tých, ktorí sa chcú pobaviť, odporúčam vzhliadnuť nasledujúce video, ktoré veľmi priliehavo ilustruje tento nedávny lžimoment nášho premiéra.

Protilátky! To bolo to čaro, tá mágia zázračnej vedy, ktorým mala vakcína ochraňovať očkovaných proti vírusu!

A zrazu pozerám správy a komentáre na STV a odborníci varujú ľudí, aby si nedávali merať množstvo protilátok v krvi, pretože to nie je relevantné kritérium pre posudzovanie ochrany proti ochoreniu COVID-19. Takéto salto mortale by si nedovolili snáď ani Blbý a Blbší. STV v priamom prenose usvedčila zo lži nielen premiéra SR, ale prakticky všetkých odborníkov, ktorí sa kedy odvolávali na protilátky ako zdroj ochrany pred ochorením COVID-19. Toto je hodné záznamu do učebnice všetkých hoaxov, dezinformácií a konšpirácií. Priznám sa vám, že nie som odborníkom na medicínu, ale obávam sa, že ak odmietneme meranie protilátok v krvi ako objektívny faktor posudzovania ochrany proti ochoreniu COVID-19, argumentácia pro-vakcinačných odborníkov sa stáva mimoriadne obskúrnou, ak nie už otvorene pseudo-vedeckou: „vakcíny chránia proti ochoreniu COVID-19, ale mechanizmus ochrany nevieme konkrétne identifikovať a opísať.“ Tuto by mala zasvietiť červená kontrolka každému priemerne, ale aj podpriemerne inteligentnému človeku.

Zamýšľam sa, aké sú asi dôvody, že s útokom proti protilátkam prišli médiá a farma-lobisti práve teraz. Vyvstávajú predo mnou len dve možnosti:

1) buď sa o týchto „protilátkach“ vedelo už dlhšie, že neposkytujú dostatočnú ochranu a tajilo sa to;

2) v mene očkovacej kampane a potreby vypichať všetky dózy vakcín pro-očkovacia loby popiera samu seba a snaží sa presvedčiť nezaočkovaných ľudí, ktorí prekonali vírus a majú vysoké hladiny protilátok, že sa aj tak musia dať zaočkovať.

Aj jedna, aj druhá možnosť predstavujú pre mňa čosi desivé. Včerajšie správy a komentáre ma postavili pred nepríjemnú otázku, ktorú som sa snažil potláčať a za žiadnu cenu si ju nepripúšťať – stojíme pred obrovským monolitickým sprisahaním? Sprisahaním, ktoré buď tají skutočnosť, že tvorba protilátok v tele očkovaných je individuálny proces a každý človek naňho zareaguje inak a že očkovanie nemusí chrániť všetkých jedincov? Jednému sa po očkovaní vytvorí dostatočné množstvo protilátok, inému nedostatočné, niekomu sa nevytvoria po očkovaní možno žiadne protilátky. V takomto prípade je logické odhovárať očkovaných ľudí od toho, aby si dávali merať množstvo protilátok v krvi – mohli by byť totiž mimoriadne sklamaní a cítiť sa dokonca podvedení, ak sa ukáže, že sa im žiadne protilátky po očkovaní nevytvorili, resp. že sa im vytvorili len v nedostatočnej miere. Ak by preto ľudia zodpovední za očkovaciu kampaň stále šírili naratív o protilátkach, postupne by ich vyvracali tvrdé, nepoddajné fakty – niektorí očkovaní prenášajú vírus, niektorí dokonca majú aj ťažký priebeh, niektorí na COVID-19 môžu aj zomrieť.

Na druhej strane, presviedčať zdravých a dobre chránených jedincov, ktorí COVID-19 už prekonali a majú protilátky, že vlastne nebudú pred vírusom chránení až pokiaľ sa nenapichajú vakcínou, je perfektnou psychologickou zbraňou, ako zneistiť aj logicky uvažujúcich „antivaxerov“, teda ľudí, ktorí sa nechcú dať očkovať, pretože na to nevidia žiadny racionálny dôvod – v prvých vlnách pandémie mali totiž buď ľahký, alebo úplne asymptomatický priebeh ochorenia a hodnotu protilátok v krvi majú stále vysokú.

A takto veselo nám pokračuje pro-vakcinačný naratív, ktorý nesmierne polarizuje spoločnosť. Protilátky už nie sú protilátky, pretože ako protilátky nebojujú PROTI vírusu. Lžiminister, lžiprezidentka a lžipremiér sa postupne, tak ako plynie čas, zamotávajú stále viac a viac do pavučín poloprávd, hoaxov a dezinformácií alebo zjavných nezmyslov, ktorými v konečnom dôsledku len pridávajú argumenty „antivaxerom“. Prečo neočkovaných ľudí nenazývajú slušnejšie, ako napríklad v zahraničí (kde ich označujú ako „vaccine hesitant people“, teda „ľudí, ktorí váhajú dať si vakcínu“), zostáva pre mňa ďalšou záhadou. Čoraz viac ľudí začína pociťovať zle zdôvodnený a agresívny nátlak na ich vlastné telá a povinnú imunizáciu ako obrie korporátne sprisahanie globálnych rozmerov a našich politikov ako služobníkov zahraničného kapitálu, ktorých „slušnosť“ sa končí tam, kde začína blikať vidina osobného obohatenia.

Napriek týmto temným úvahám a špekuláciám však nie som osobne presvedčený o tom, že o takéto sprisahanie skutočne aj ide. Za všetkým totiž môže byť len obyčajná ľudská hlúposť a prehnaná motivácia presviedčať ľudí na očkovanie aj za cenu toho, že im budeme hovoriť klamstvá a používať pri tom rôzne pseudo-vedecké argumenty. Veda je dnes novodobé náboženstvo a bežní „veriaci“ jej nerozumejú a ľahko sa v tlmočení vedeckých „právd“ popletú a pomýlia.

Priznám sa vám, že neviem ani to, čo je horšie – či mať na čele štátu lžištátnikov, ktorí nevedia, o čom rozprávajú, alebo mať za chrbtom neľútostného molocha globalistického kapitalizmu, ktorý nivelizuje ľudské indivíduá na zákazníkov korporátnych subjektov hlava-nehlava, protilátky-neprotilátky, rozum-nerozum.

Yanis Varoufakis: high-tech korupcia v EÚ

26.01.2023

Pred pár dňami uverejnilo hnutie Diem25 krátke video s Yanisom Varoufakisom, v ktorom sa vyjadruje k tzv. „high-tech“ korupcii, ktorej sa dopúšťajú najbohatšie štáty v EÚ. Varoufakis vyvracia bežnú predstavu o tom, že juh Európy tvoria skorumpované a lenivé štáty (tzv. PIGS: Portugalsko, Taliansko, Grécko a Španielsko), zatiaľ čo sever Európy tvoria [...]

Invázia Ruska na Ukrajinu – ľavicová perspektíva

27.02.2022

Vážení spoluobčania, priatelia a známi, dovoľte mi, aby som sa vyjadril k udalostiam posledných dní na Ukrajine. Už od prvého dňa útoku Ruskej federácie za pomoci Bieloruska na Ukrajinu som zhrozený a nerozumiem, prečo sa medzi sebou zabíjajú dva národy, o ktorých by sa donedávna dalo povedať, že boli bratské, a ktoré majú veľmi podobnú reč. Od prvého dňa tento [...]

Agentúra Bloomberg alebo o tom, ako sa vyrába vojna

06.02.2022

Ste vrchný veliteľ ukrajinských ozbrojených síl. Na stole vám pristane depeša „highly confidential“. Obsahuje krátku správu zo spravodajskej agentúry: „Rusko zaútočilo na Ukrajinu„. Minútu na to Vám volá americký konzul, že „prišiel čas“, „treba urýchlene konať, nepriateľ zahájil ofenzívu, je to informácia z dôveryhodného [...]

medveď

Odstrelom problémového medveďa v L. Mikuláši sa bude zaoberať enviropolícia

23.04.2024 12:55

Občianska iniciatíva My sme les spochybňuje, že pri Liptovskom Mikuláši došlo k usmrteniu správneho medveďa.

Pellegrini

Web ČTK napadli hackeri, vydali správy o zmarenom atentáte na Pellegriniho

23.04.2024 12:36

Udalosťou sa zaoberá česká Bezpečnostná informačná služba a ďalšie úrady.

Russia Ukraine War Struggling Farmer

Zelenskyj umožňuje stíhať veľkých gaunerov. Ministra podozrievajú, že okradol štát o hektáre pôdy

23.04.2024 12:18

Skupina organizovaného zločinu na čele so šéfom vládneho agrorezortu podľa vyšetrovateľov ukradla pozemky v celkovej hodnote 6,85 milióna eur.

Súdna rada

Súdna rada je aktuálne v kompletnom zložení, budúce nominácie nebude komentovať

23.04.2024 12:01

Dvaja z aktuálnych členov súdnej rady, ktorých v minulosti zvolila do funkcie NR SR, však budú túto stredu vypočutí pred ústavnoprávnym výborom.

pezincan

Ak sa vám páčia moje názory a stotožňujete sa s nimi, môžete ma sledovať aj na stránke www.facebook.com/EMikletic

Štatistiky blogu

Počet článkov: 12
Celková čítanosť: 33274x
Priemerná čítanosť článkov: 2773x

Autor blogu

Kategórie